« terug naar vorige pagina

POH GGZ

POH-GGZ                                                                                                                                                  (Praktijk Ondersteuner Huisartsenpraktijk Geestelijke Gezondheids Zorg)

Wist u dat u ook bij de huisartsenpraktijk terecht kunt als u kampt met psychische klachten? Bijvoorbeeld stress, piekeren, slecht slapen, depressiviteit, angst of rouw? U kunt ook terecht als u lichamelijke klachten heeft waarvoor de huisarts en de specialist geen verklaring kunnen vinden.

Sinds 1 april 2014 werkt het LCG samen met een POH-GGZ.  Dit is een zorgverlener met kennis en ervaring in het begeleiden van mensen met psychische klachten. Zij heeft meer tijd om u te helpen dan de huisarts. De POH-GGZ valt onder de verantwoordelijkheid van de huisarts.

U kunt voor uw klachten ondersteuning krijgen van de POH-GGZ zelf, maar soms is een verwijzing op zijn plek. De POH-GGZ is bekend met de zorgverleners in de regio en werkt aan een goede samenwerkingsrelatie met verschillende organisaties. Op deze manier kan de POH-GGZ u, in overleg met de huisarts, doorverwijzen naar de juiste zorgverlener in de buurt.

Na het eerste of tweede contact zal de POH-GGZ u advies geven over de hulp die voor u het meest passend is. Om dit goed te kunnen inschatten zal soms gebruik worden gemaakt van een vragenlijst. Belangrijk is dat u zich kunt vinden in de vorm van hulp die u wordt aangeboden.

Goed om te weten:

  • de hulp van de POH-GGZ is voor u kosteloos en wordt dus niet verrekend met uw eigenrisico
  • de POH-GGZ heeft dezelfde geheimhoudingsplicht als uw huisarts
  • de POH-GGZ rapporteert in uw dossier, zodat de huisarts op de hoogte blijft
  • u kunt de POH-GGZ op dezelfde wijze bereiken als uw huisarts, namelijk via de assistente.

In onze praktijk is een POH-GGZ werkzaam, namelijk Lieneke v.d. Vlies.

Aanwezig op:

  • Maandag 08.00 -17.00 uur 
  • Woensdag 08.00 -17.00 uur 
  • Donderdag 08.00 – 17.00 uur 

E-mental health
De POH-GGZ kan, samen met u, besluiten om u te begeleiden door gebruik te maken van een programma op de computer, een zogeheten e-mental health programma. De bedoeling is dan dat u zelf thuis op de computer het programma doorloopt op een tijdstip dat het u uitkomt. De POH-GGZ ondersteunt u daarbij, zowel met berichtjes via de computer, als af en toe een persoonlijk gesprek op de praktijk. Bij het LCG kan de POH-GGZ u op zo’n manier begeleiden bij diverse klachten zoals piekeren, slaapproblemen, angst, depressiviteit, overspannenheid of burn-out.