De medewerkers van Lokaal Centrum voor Gezondheid
Medewerkers
-
Huisartsen
Alle huisartsen en hun aandachtsgebieden zijn te zien op de homepagina
-
Assistentes
De doktersassistentes hebben een veelomvattende taak waarvoor zij een speciale medische opleiding hebben gevolgd. Zij staan u veelal als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Zij maken afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonisch spreekuur. Daarnaast weten de assistentes het antwoord op veel praktische vragen en kunt u bij hen terecht voor herhaalrecepten en de uitslagen van urine- of bloedonderzoek.
Onze assistentes doen zelfstandig spreekuur voor o.a. :
- Het meten van de bloeddruk
- Urine onderzoek
- Suiker controle
- Kleine diabetes controle
- Aanstippen van wratten
- Uitspuiten van oren
- Verbinden van wonden
- Zwachtelen van de benen
- Het verwijderen van hechtingen
- Het maken van uitstrijkjes voor het bevolkingsonderzoek
-
Praktijkondersteuners
Om het werk van de huisarts te ondersteunen werken er in onze praktijk verschillende praktijkondersteuners. De POH’s hebben een aanvullende medische opleiding gevolgd en begeleiden patiënten met diabetes (met en zonder insulinegebruik), hoge bloeddruk, hartfalen en astma/COPD. Zij werken zelfstandig en doen spreekuren, huisbezoeken en geven voorlichting en instructies. Er is frequent overleg en een nauwe samenwerking met de huisarts over alle patiënten waarmee de POH contact heeft. De huisarts blijft ook eindverantwoordelijk voor de behandeling. U kunt ook bij onze POH’s terecht wanneer u gemotiveerd bent om te stoppen met roken. Zij begeleiden u en veelal vindt er dan een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de zorgverzekeraar plaats.
De praktijkondersteuners houden zich sinds twee jaar ook bezig met het begeleiden van (kwetsbare) ouderen.
Onze praktijkondersteuners:
- Anneloes van Oosterom praktijkondersteuner somatiek.
- Tamara Brouwer praktijkondersteuner somatiek.
- Monica Prosman praktijkondersteuner somatiek. Afwezig ivm zwangerschapsverlof. Miranda Maatkamp vervangt haar in deze periode.
-
POH-GGZ
(Praktijk Ondersteuner Huisartsenpraktijk Geestelijke Gezondheids Zorg)
Wist u dat u ook bij de huisartsenpraktijk terecht kunt als u kampt met psychische klachten? Bijvoorbeeld stress, piekeren, slecht slapen, depressiviteit, angst of rouw? U kunt ook terecht als u lichamelijke klachten heeft waarvoor de huisarts en de specialist geen verklaring kunnen vinden.
Sinds 1 april 2014 werkt het LCG samen met een POH-GGZ. Dit is een zorgverlener met kennis en ervaring in het begeleiden van mensen met psychische klachten. Zij heeft meer tijd om u te helpen dan de huisarts. De POH-GGZ valt onder de verantwoordelijkheid van de huisarts.
U kunt voor uw klachten ondersteuning krijgen van de POH-GGZ zelf, maar soms is een verwijzing op zijn plek. De POH-GGZ is bekend met de zorgverleners in de regio en werkt aan een goede samenwerkingsrelatie met verschillende organisaties. Op deze manier kan de POH-GGZ u, in overleg met de huisarts, doorverwijzen naar de juiste zorgverlener in de buurt.
Na het eerste of tweede contact zal de POH-GGZ u advies geven over de hulp die voor u het meest passend is. Om dit goed te kunnen inschatten zal soms gebruik worden gemaakt van een vragenlijst. Belangrijk is dat u zich kunt vinden in de vorm van hulp die u wordt aangeboden.
Goed om te weten:
- de hulp van de POH-GGZ is voor u kosteloos en wordt dus niet verrekend met uw eigen risico
- de POH-GGZ heeft dezelfde geheimhoudingsplicht als uw huisarts
- de POH-GGZ rapporteert in uw dossier, zodat de huisarts op de hoogte blijft
- u kunt de POH-GGZ op dezelfde wijze bereiken als uw huisarts, namelijk via de assistente.
In onze praktijk zijn twee POH-GGZ werkzaam: Lieneke vd Vlies en Nikki Lenselink.
Lieneke vd Vlies:
- Maandag 08.00 -17.00 uur (Peulenstraat)
- Woensdag 08.00 -14.00 uur (Peulenstraat)
- Donderdag 08.00 – 17.00 uur (Peulenstraat)
Nikki Lenselink:
- Dinsdag 08.00 – 17.00 uur (Peulenstraat)
- Woensdag 08.00 – 17.00 uur (Peulenstraat)
- Donderdag 08.00 – 17.00 uur (ochtend Drijverschuit en middag Peulenstraat)
E-mental health
De POH-GGZ kan, samen met u, besluiten om u te begeleiden door gebruik te maken van een programma op de computer, een zogeheten e-mental health programma. De bedoeling is dan dat u zelf thuis op de computer het programma doorloopt op een tijdstip dat het u uitkomt. De POH-GGZ ondersteunt u daarbij, zowel met berichtjes via de computer, als af en toe een persoonlijk gesprek op de praktijk. Bij het LCG kunnen de POH-GGZ u op zo’n manier begeleiden bij diverse klachten zoals piekeren, slaapproblemen, angst, depressiviteit, overspannenheid of burn-out. -
Praktijkmanager
Cyreille Halberstadt
-
Interieurverzorger
Jet Groeneveld