Nieuws

 • Op woensdag 5 oktober j.l. hebben we veel te vroeg afscheid moeten nemen van onze zeer gewaardeerde collega dokter van Hoogdalem.

  We voelen ons als praktijk bevoorrecht dat we deze betrokken, empathische en doortastende huisarts hebben mogen leren kennen. Ze was een hartelijke, attente collega en een bijzondere vrouw met een ongelofelijk doorzettingsvermogen. 

  We zullen haar als persoon en collega enorm missen en denken aan haar familie met in het bijzonder haar twee dochters op wie zij ongelofelijk trots was.

 • Beste patiënten,

  Om de verspreiding van Corona te voorkomen, houden wij ons, als praktijk, aan de landelijk nog geldende maatregelen.

  Wij hanteren de volgende regels:

  1. kom niet naar de praktijk met klachten van koorts / neusverkoudheid / hoesten / keelpijn en/of plots verlies van geur of smaak.

  2. voor mensen die een afspraak hebben op de praktijk dient ook de begeleider(s) volledig hoest-/verkoudheids-/koortsvrij te zijn.

  3. wij vragen u een zelftest te doen en de uitslag met ons te delen.

  Belangrijk:

  • In geval van koorts en/of hoesten ALTIJD eerst bellen, ook als dit niet de klacht is waarvoor u komt! 

  Dit is om te voorkomen dat bij een positief geteste patiënt een of meerdere medewerkers in quarantaine moeten of zelfs de praktijk tijdelijk gesloten moet worden.

  Wij rekenen op uw begrip en zorgen er zo voor dat wij u ook nu de best mogelijke zorg kunnen bieden.

   

  Voor nadere informatie verwijzen wij u naar de duidelijke voorlichting op thuisarts.nl.

 • In verband met de Corona maatregelen zijn onze oproepen voor de jaarcontroles (CVRM / COPD en astma / DM)  uitgesteld. Vanaf begin van dit jaar zijn we weer gestart met de oproepen. Omdat er veel in te halen valt, kan het zijn dat u uw oproep later zult ontvangen dan u normaal van ons gewend bent. 
   
  Hebt u hier vragen over, neem dan gerust telefonisch contact met ons op. 
 • Ik ga steeds slechter zien. Heb ik staar? Is mijn oogdruk te hoog? Eerst naar de huisarts! Sinds maart 2019 zijn wij opgenomen in het landelijk register van praktijken met extra oogheelkundige expertise. Dit betekent dat u voor onderzoek naar staar, glaucoom, diabetische retinopathie en macula degeneratie bij ons terecht kunt. De kosten voor dit onderzoek worden volledig vergoed vanuit uw basisverzekering en gaan niet van uw eigen risico af.

  Een volledig oogheelkundig onderzoek duurt een klein half uur. Hierbij wordt uw oog gedruppeld om de pupil te verwijden om zo de ooglens en het netvlies goed te kunnen zien. Doordat uw pupil verwijd is kunt u gedurende enkele uren wat waziger zien. U kunt gedurende deze tijd niet auto rijden. Soms is het nodig om een fundusfoto te maken om nog meer details van het netvlies te zien. Dit kan ook bij ons op de praktijk. Maak bij oogklachten altijd eerst een afspraak op het reguliere spreekuur. Uw huisarts kan dan beoordelen of een aanvullend oogheelkundig onderzoek nodig is. Goede informatie over oogheelkunde vindt u op www.oogartsen.nl

 • Kijk mee in uw medisch dossier!
   
  In onze praktijk is het mogelijk om je PGO te gebruiken. Wat is een PGO?
  Met een PGO kun jij beschikken over gezondheidsgegevens die verschillende zorgverleners over jou hebben opgeslagen. Je kunt ze ook aanvullen met je eigen gegevens. Bijvoorbeeld je bloeddruk, je gewicht, een medicatiedagboek, enzovoorts. In onze praktijk maken wij gebruik van PGO ivido
   
  Scan onderstaande QR-code voor meer informatie en om je PGO te bekijken.
   
   
   
  Ook kun je via deze link een filmpje bekijken met meer informatie: https://youtu.be/4owW25dezXM